Osama Bin Laden er død!

Endelig, kan man nok si. For ikke å høres helt barbarisk ut kan man si det er godt at et symbol og en samlende skikkelse for terrorister er borte.

 

Fra administrasjonen i USA florerer det med lovord, som etter min mening er velfjortent.

Hillary Clinton sier i sin tale følgende:

“The fight continues and we will never waver… Let us remind ourselves. This is America. We rise to the challenge, we persevere and we get the job done. “

Og i sin tale avslutter Obama med:

”Let us remember that we can do these things not just because of wealth or power, but because of who we are:  one nation, under God, indivisible, with liberty and justice for all. Thank you.  May God bless you. And may God bless the United States of America.”

Det er fine ord som hører hjemme i denne sammenhengen, men de begge legger også vekt på at det ikke er over, og det er viktig å huske. Som NRK skriver, så er det både fare for at Al-Qaida kan smuldre opp, men også at Ayman al Zawahiri kan ta over. Han skal visstnok være enda mer radikal og veldig åpen for vold. Så derfor er det viktig at man fortsetter å ta trusselen seriøst. Kommandørkaptein Ola Bøe Hansen sa i Dagsnytt 18 at det i beste fall kan bli en dominoeffekt der man får tatt flere.

 

Obama brukte en del tid av talen på å henvende seg til ofrene etter 9/11, og det er veldig godt at han gjorde. Vi må huske på at innsatsen i Afghanistan i utgangspunktet var et svar på terrorangrepene, og at den internasjonale oppslutningen var av Artikkel 5 i Atlanterhavspakten. Vi kan følge opp det med et utdrag fra en pressemelding av NATOs generalsekretær: ” NATO made clear that it considered the September 11 attacks on the United States an attack against all Allies. We remember the thousands of innocent lives lost to terrorist atrocities in so many of our nations, in Afghanistan, and around the world. ”

“We will continue to stand for the values of freedom, democracy and humanity that Osama Bin Laden wanted to defeat. “

 

Vi må håpe at vi nå virkelig har rammet Al-Qaida ved å fjerne Osama Bin Laden, og at vi på sikt har svekket trusselen fra den kanten.

På vegne av hele Rostrum Norwegium vil jeg gratulere USA!

 


  • På vegne av «ganske mange» vil jeg takke USA for at de nok en gang setter en spiker i kisten med rettssamfunn, folkerett og etikk….

    • Jeg ser ikke helt problemet i denne sammenhengen. Man skulle vanskelig fått has på den terroristen på andre måter. Det er ikke veldig folkerettslig det Al-Qaida driver med når de blander seg inn med sivile, for så å hoppe frem og skyte allierte styrker. Jeg mener utifra det at dette ble gjort ganske stuerent – hvis man hadde oppdaget mannen et annet, mindre fremkommelig sted kunne alternativet vært å bombe et større område.