Studentmat

Jada! Etter en lang dag på skolen med undervisning til kl. 16. er man endelig ferdig. Sliten, dehydrert og avmagret vender man omsider nesen hjemover. Men så var det maten da. Spise middag på skolen? Neh, fiskesuppe fristet ikke veldig i dag. Gidder ikke tilbringe flere timer på dette stedet heller.  Men da er det enda godt at man dagen i forveien har kjøpt inn et stort parti med gourmet-varer fra Meny. Grønnsaker i alle farger og fasonger, krydder fra det ville vesten, eksklusive skalldyr og dessert av ypperste kvalitet, selvfølgelig. Et gastronomisk univers venter der hjemme på kjøkkenet, klar til å tilberedes. Bon appetit!

Jasså ja. Det hørtes fint ut. Men idet man ramler inn døren hjemme er fasiten en annen. Gamle pizzaesker opp til taket ruver majestetisk over kjøkkenet. Når man deler hybel med 3 andre studenter blir det slik. Litt rot her og der må man regne med. Men stekeovnen står der i all sin prakt, ferdig innstilt på 220 grader, klar for neste etappe.  Her gjelder det å være effektiv mellom slagene! Skal smake godt med en Grandiosa nå! Døgnvill og utmattet etter dagens forelesning om integraler og polarkoordinater får jeg en glimrende idé. Hvorfor ikke skrive om dette temaet ?. Rostrum Norwegium må jo være en glimrende arena for litt faglig matsnakk i beste steketid..ehh..sendetid. Ja! God idé!

NB! Det må nevnes at det ble litt vel mye smør på flesk i denne skildringen av undertegnedes hverdag. Det hørtes kanskje litt for ekstremt ut synes du? Litt for enkelt? Joa, det stemmer det. Integraler og polarkoordinater er nemlig ikke så fortærende som du skulle tro. Tvert imot. Det gir meg energi til å diske opp de beste retter fra kokeboka. Skal det være så skal det være.  Heldigvis for min del var forrige avsnitt bare et eksempel som kan forekomme når butikken er stengt og Pinse, Kristi himmelfartsdag og 17.mai er i samme uke. Pizza og den slags tilberedes ikke til middag her nei.. eller jo.. eller nei. Uansett. Det var alt jeg hadde å melde fra det glade kjøkken i dag. Håper det ga mersmak!