Arkiv for oktober, 2012


Sandy etterlater seg enorme ødeleggelser

NEW YORK CITY (Rostrum.no) – I natt klokken ett norsk tid traff den gigantiske stormen «Sandy» New Jersey, før den fortsatte nådesløst til Battery Park, New York. Stormen, også populært kalt «Frankenstorm», er av stor kraft og skylte med seg enorme mengder vann på land. Kraftig vind varslet på forhånd hva som skulle komme. Dette er ulikt noe annet tidligere erfart her i New York. Ødeleggelsene er allerede veldig store. I de 11 statene påvirket av stormen er 5.3 millioner uten strøm. New York University sitt sykehus Langone Medical Center mistet før i kveld reservestrøm, og 215 pasienter måtte evakueres til den nærliggende Mount Sinai-klinikken. Hele nedre Manhattan har mistet strøm, og hva som vanligvis er en av verdens mest travle urbane sentre er etterlatt som en spøkelsesby. Nærliggende flyplasser er stengt. Politiet får 10 000-telefonsamtaler for hver halvtime. Mest tragisk av alt: Klokken ett lokal tid er 13 mennesker bekreftet døde i USA.


USAs presidentvalg: Hvem vinner valget?

Etter at de siste debattene er over, har Obama kommet på offensiven. Selv om målingene er jevne, er det flere ting som kan avgjøre hvem som vinner presidentvalget.

De to siste debattene var Obama langt på vei mer offensiv enn i første debatt hvor han ikke var tess. Blant annet i siste debatt hamret Barack Obama løs på Mitt Romneys Midtøsten-politikk og mente at Romney var fanget i et verdensbilde fra 80-tallet med den påstand at Romney angivelig skal ha ment at Russland var den største trusselen mot verdensfreden. Romney på sin side gratulerte Obama for å ha lykkes i å ta Osama bin Laden av dage, men at mer måtte gjøres. Han mente at USA ikke kunne drepe seg ut av problemene med islamsk ekstremisme, men at de måtte få den muslimske verden til å selv ta avstand fra ekstremisme.


Nobels fredspris: En sen, men verdig vinner!

Jeg må selv innrømme at jeg måtte dobbelsjekke informasjonen som dukket opp en time før Nobelkomiteens formann, Thorbjørn Jagland, bekreftet det lille håpet jeg som i egenskap av å være aktivt medlem i Europeisk Ungdom hadde. Da mitt håp ble bekreftet reagerte jeg med vill krigsdans i heimen og naboene mine fikk solid tinnitus!


USAs presidentvalg: Obama-leiren slår tilbake

Etter at GOPs presidentkandidat, Mitt Romney, noe overraskende vant over president Obama i forrige ukes debatt, måtte Obama-leiren komme på offensiven etter at tyngdepunktet på meningsmålingene skiftet prompte etter Romneys seier. Etter visepresidentdebatten har Obama-leiren kommet på offensiven, og vi skal ikke se bort i fra at det kan komme godt med for Obama.


USAs presidentvalg: 0-1 til Romney

Etter uker med dårlige målinger, og fokus på uheldige uttalelser og eventuelle skjulte formuer, trengte republikanernes presidentkandidat Mitt Romney å gå seirende ut av den første TV-debatten mot president Barack Obama. Etter debatten gikk Romney seirende ut av debatten, og flere politiske kommentatorer – omtrent uansett politisk farge – erklærte Romney for den som klarte seg best. Obama fremsto som unnvikende og tidvis stotrende. Om Romneys seier vil gi et grunnlag for videre suksess i valgkampen – er nå det store spørsmålet.