Arkiv for august, 2011


Fotballidiot.

Vi sitter rundt et bord. Jeg og fem gutter, og vi diskuterer det mest naturlige i verden på en fotballpub. Fotball. Vi snakker om Premier League og begynnelsen på den engelske sesongen. Samtalen sitter løst, og alle kommer med innspill. Stemningen er god! Etter å ha observert og lyttet på en ti minutters ivrig diskusjon, kommer jeg med en kommentar som ligner dette: ”Jeg for min del, tror Arsenal kommer til å slite litt i år.” (Dette var før Arsenal tapte 8-2 mot MuFC). Ikke en veldig radikal kommentar, men reaksjoner ble det. En kamerat uttaler så: ”Og dette kommer fra en jente som sitter rundt et bord med bare gutter?”


Et nytt semester er igang. Back to school!

I disse dager er det mange som er i gang med et nytt semester på skolen. Et nytt studieår med nye fag, nye erfaringer og nye muligheter venter. Nytt pensum skal læres og obligatoriske innleveringer skal leveres før fristen. Det er på tide å stramme opp disiplinen igjen etter en lang sommerferie!


Første teaser sluppet for «Kon-Tiki»

Med «Max Manus» introduserte Hollywood-regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning seg virkelig for det norske publikummet. Filmatiseringen av den norske motstandskampen sett igjennom øynene til Max Manus ble en braksuksess, og skapte en folkevandring til kinoene. Denne suksessen fra en norsk produksjon er nok bare rivalisert av Ivo Caprinos «Flåklypa Grand Prix».


Dansk skjebnevalg

Statsminister Lars Løkke Rasmussen
I dag kom nyheten om at den danske regjeringen skriver ut nyvalg. Et valg som kommer mens Danmark står over for store budsjettkutt som følge av sttasbudsjettets underskudd på 86 milliarder kroner. Det spås at nettopp neste års statsbudsjett vil bli det store debatt – og stridstemaet i valgkampen. Ifølge flere målinger sitter den borgerlig-liberale regjeringen med Lars Løkke Rasmussen trygt, mens opposisjonen har gått tilbake på meningsmålingene. Lars Løkke Rasmussen kan kanskje regne med å fortsette som Danmarks statsminister, men dette skyldes ikke på tross av et økonomisk uføre som må gjøres noe med, og i tillegg drastisk. Det skyldes også det danske politiske landskapet og opposisjonleder og leder for Socialdemokratiet Helle Thorning-Schmidts manglende popularitet og kanskje også på grunn av hennes feilskjær gjennom tidene.


Unison hyllest av «Hodejegerne»

Forfatteren Jo Nesbø har tegnet seg et abonnement på å utgi velskrevne spenningsbøker. Nesbøs suksess mangler sidestykke fra hans kolleger her i Norge. Men filmatiseringene har latt vente på seg. Endelig er dette endret nå når «Hodejegerne» inntar kinosaler over hele landet. Skal vi få vår første virkelig gode actionthriller?