Arkiv for juli, 2011


Vår vei videre

 

Norge har akkurat opplevd et av de øyeblikkene som endrer en hel nasjon og dens befolkning. Spørsmålet er hvordan vi vil endres. Hva vil vi bevare, hva vil vi forkaste?

Over store deler av verden har flere kommentert på hvordan vi har gått ut av dette med hodet hevet, ryggen rak og kjærlighet. I Hamar blir det anslått at rundt 20.000 deltok på minnemarkeringen i går. Det bor rundt regnet 30.000 i Hamar Kommune! I Oslo over 200.000. Den Blå Stein i Bergen er ikke lenger blå, den er lysende av stearinlys og dufter av roser. I taler svarer politikere, overlevende og kongelige at vi skal møte det hele med kjærlighet, vi skal stå samlet og ikke minst “Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise”.


Våre sympatier og tanker

En forferdelig tragedie og det verste angrepet på norsk jord siden 2. verdenskrig. En tragedie, et overgrep mot vårt demokrati og en ubehagelig påminnelse om at terror forekommer selv i Norge. Mine tanker går til alle pårørende og berørte i vårt lille land.


Er jeg en elitist?

Et spørsmål som det kunne kanskje ikke overraske noen. Selv om jeg er ganske fordomsfri (unntatt når det gjelder sosialister, og det er lov!), er det visse ting jeg har store problemer med.


Sex And The City = Ren Feminisme?

Jeg må lette noen tanker angående feminisme og en viss hyperpopulær, amerikansk serie.

Sex And The City har herjet både tv-skjermene (via kabelkanalen HBO) og kinolerrettene som ren pestepidemi. Ekstremt mange av det kvinnelige kjønn forelsket seg i denne tv-serien fullt av drama og mote.


KÅSERI: De gåtefulle kassadamene

Se for deg følgende scenario: Du går inn på Rimi, skikkelig bakfull, etter gårsdagens fest som ville fått romerske orgier til å virke som et rundskriv i indremisjonen. Du har tredagerskjegg som ville imponert enhver blitzer, og du ønsker at du aldri har hørt ordet «alkohol» før du tar bakrusmaten – en BIG ONE-pizza, før du døden nær går mot kassen hvor den pene jenta bak kassen slår inn varene, og spør: Vil du ha en pose?