Arkiv for september, 2010


Hvordan skrive gode tekster på web – Del 1

Eier eller skriver du til en blogg? Kanskje du ønsker å gjøre om tilfeldig lesere til lojale lesere. Eller promoterer du kanskje et produkt/tjeneste på nett, men mangler piffen til å overtale potensielle kunder?


Innleveringsfrister som skal overholdes

Hvem har ikke opplevd å kjempe mot klokka når det gjelder å levere et dokument innen tida.
På skolen florerer det med innleveringsoppgaver som er obligatoriske. De skal som regel leveres via nettet. Gjerne i IT-tjenesten Fronter som mange skoler bruker.


Star Wars vender tilbake til kinoer i 2012

Så er det bekreftet. George Lucas sin store stjernesaga skal bli relansert på kinoer i 2012 i 3D! Dette vil helt klart bane vei for fremtidige generasjoner sin opplevelse av verdens mest suksessrike  og beste filmsaga. Det har lenge vært hint til at Lucas så for seg å relansere alle filmene i 3D-formatet, men nå er det altså endelig offisielt. Det er ingen tvil om at den teknologiske pioneeren har vært foregangsmann innen amerikansk film for spesialeffekter, og det er nettopp derfor relanseringen virker betryggende. Mange tenker at dette kan være et billig gimmick for å tjene penger, men det virker helt og holdent som om prosjektet skal utføres til perfeksjon hvis man skal tolke kommentaren til John Knoll, Visual Effects Supervisor hos Industrial Light and Magic, i pressemeldingen fra LucasFilm.


La Garden Leve!

Hans Majestet Kongens Garde ble opprettet 1. november 1856 som Det Norske Gardecompagnie under unionskongen Oscar 1. Kongen rekrutterte 100 norske ungdommer, som var blant de beste soldatene i Norge, under Gardens første sjef Kaptein Johannes Falkenberg – rekruttert fra Hedemarkens første Musketerkorps.


Trailer: The Social Network

Har du noen gang lurt på historien bak det sinnssykt populære nettstedet Facebook? Isåfall kan du forberede deg på en førsteklasses skildring av David Fincher, som har regissert filmen om Facebook sin grunnlegger Mark Zuckerberg. The Social Network ble i går lansert på New York Film Festival, og har allerede høstet fantastiske anmeldelser hos blant annet Rolling Stone Magazine og Ain’t It Cool News. Dette bør dermed love veldig bra! Filmen har norsk lanseringsdato den 29. oktober.