Arkiv for august, 2010


Høyrebølge – ikke høyreboble, Arne Strand!

Høyre og FrP har sust på målingene og er per dags dato landets to største partier. Høyre er nå dessuten like store som Ap og SV til sammen. Dette synes ikke å imponere Arne Strand, sjefsredaktør og Aps propagandamaskin nevneverdig. Han sier i sin leder i Dagsavisen følgene:


En verden i endring

Her på Rostrum Norwegium vil vi ha ulike gjestebloggere som faste innslag. Først ut:

Fredrik Punsvik21 år. Studerer Europastudier på Universitetet i Oslo, er sentralstyremedlem i Unge Høyre, fylkestingsrepresentant i Østfold, kommunestyrerepresentant i Rygge og jobber som praktikant i NHO.


Giskes politiske mageplask

I dag kunne TV2-nyhetene bekrefte at Frontline-admiral og skipsreder John Fredriksen flagger ut alle skipene sine fra Norge, og beskyldninger fra regjeringspartiene hagler mot Fredriksen. Beskyldninger om at han ikke er interessert i å bygge kunnskapsmiljøet i Norge, eller at det er synd at han med store ressurser ikke vil være med å bygge opp et land som han har vokst opp i og dratt nytte av. Men problemet er ikke at John Fredriksen ikke er interessert, men at Norge behandler Fredriksen og andre næringslivsledere som om de skulle vært spedalske.


Nytt håp i Midtøsten?

Denne uken starter fredsforhandlingene mellom israelerne og palestinerne med statsminister Benjamin Netanyahu og Mahmoud Abbas i spissen. Fredsforhandlingene er annerledes denne gangen i kraft at dette er «direkte» samtaler og den såkalte «Midtøsten-kvartetten» USA, EU, Russland og FN skal overvåke det hele. Det som må til for at forhandlingene skal lykkes er å lære av fortiden og ikke gjenta 90-tallets forhandlinger dystre skjebne, som resulterte i attentat mot statsministeren, samt brudd i forhandlingene og ny intifada.


Velkommen

Velkommen til denne nye bloggen kalt Rostrum!

Mitt navn er Christian Nesset, jeg drifter også min egen blogg, et blått hjørne. Vi er foreløpig tre skribenter på denne bloggen, Fredrik Julian Lie-Hagen, Dag Fredrik Vold, og meg selv. Vi håper å fylle denne siden med mye interessant, reflektert stoff som mange vil glede seg av å debattere over.